Menu

Verlies en rouw

Ernstige ziekte of de (plotselinge) dood van een leerling, ouder, broertje of zusje, leerkracht of ander personeelslid brengt consternatie, verdriet, of boosheid. Een protocol helpt de gemoederen te stroomlijnen, laat zien wat er gedaan moet worden en in welke volgorde. Daarnaast kan professionele begeleiding welkom zijn. Van mensen met ervaring in het begeleiden en adviseren van een school in rouw, die beschikken over troostrijke materialen en hulpmiddelen om te gebruiken in de klas. Samen en alleen het rouwen beleven. De dode en het gemis een plek geven. De draad van het gewone schoolleven weer oppakken. Zonder te vergeten... Dit streven we na bij de scholen die we begeleiden. SOL past haar diensten aan. Wat wilt u, wat is goed voor jullie school?

SOL biedt ondersteuning bij het (aanstaande of acute) sterven van een kind, ouder, of leerkracht.

We begeleiden het team organisatorisch en inhoudelijk, adviseren over communicatie en afscheidsviering, bieden een troostkoffer-op-maat en evalueren het proces en het protocol.

Troostkoffers

SOL beschikt over troostkoffers waar leerkrachten direct mee aan de slag kunnen. Met voorwerpen, werkbladen, lessen, vragen, werkvormen en een handleiding hoe de koffer - per groep en bouw - in te zetten. Koffers zijn te koop en te huur. We zullen de koffer altijd aanpassen aan uw specifieke situatie.

Een troostkoffer huren of bestellen?

Neem dan contact op met bestellingen@sol-identiteitsbegeleiders.nl

Crisis advies

Een acute situatie rond verlies binnen de school? Behoefte aan professionele rouwbegeleiding? Neem direct contact met Hanneke Emmen-Brekelmans,
06 22 12 40 45

Neem contact op