Medewerkers
Hanneke Emmen-Brekelmans
Contact
Identiteit zit in wat je belangrijk vindt, hoe je samen over dingen nadenkt en welke waarden je uitdraagt. Nadenken over een betekenisvolle identiteit van kinderen en leerkrachten blijft een belangrijke taak van de school. Iedereen mag een eigen mening hebben, en dat recht geldt ook voor andere mensen. Het is belangrijk kinderen te leren hun eigen mening te verwoorden en hen opvattingen bij mensen met andere waardenpatronen te leren herkennen. Hoe ga je om met het spanningsveld dat dat kan opleveren?
Specialismen
Karen Faber
Contact
Filosoferen met kinderen en ondersteuning van de Kinderraad in Nijmegen, dat zijn twee belangrijke onderdelen van mijn werk, waarin kinderen letterlijk een stem krijgen. Dit zijn manieren om op je school aandacht te besteden aan de persoonsvorming van kinderen.
Ik heb passie voor mooie, filosofische gesprekken met kinderen en jongeren. ‘Zich laten horen en gehoord worden’ staat hierin centraal.
Samen met de teams van scholen maak ik ruimte voor de sociale kant van het basisonderwijs; kinderen ondersteunen om gelukkig en sociaal te worden.
Specialismen
- Schoolidentiteit
- Levensbeschouwelijke vorming
- Democratisch burgerschap
- Filosoferen met Kinderen (kennismaking)
- Filosoferen met Kinderen (verdieping)
- Begeleiding bij verlies en rouw
- Interculturele communicatie en ethische dilemma’s
Andrea Meilink
Contact
De creatieve denkkracht van kinderen inspireert mij. Ik hou me dan ook graag bezig met het organiseren van kinderraden in samenwerking met scholen, gemeentes en organisaties, waarbij kinderen vanuit betrokkenheid meedenken over thema’s die voor henzelf belangrijk zijn, voor nu en in de toekomst. Ik ben opgeleid tot creatief therapeut en heb veel ervaring in het begeleiden van kinderen met een autisme spectrum stoornis.
Specialismen
- Democratisch burgerschap (kinderraad, identiteit)
- Vreedzame school
- Begeleiden van kinderen
Meer weten over...
Ervaringen uit het veld
“Positief, zinvol, praktisch. Fijn dat de cursus kort en bondig is.”
Anoniem
“Intensieve training met veel eigen inbreng. De kleine groep maakte het tot een veilige omgeving waar veel persoonlijke zaken langskwamen.”
Anoniem
“Ik heb de training als prettig ervaren en echt een verdieping: goed, de pedagogische uitdagingen bij het oefenen.”
Anoniem
“Leerzaam, informatief maar ook ontspannen. Op basis van gelijkwaardigheid een zinvolle cursus gehad.”
Anoniem
“Inspirerend. Ik kan echt weer goed verder met mijn filosofie lessen.”
Anoniem
“Het was een zinvolle training met praktische handvaten. Prettige sfeer.”
”
Recensies van deelnemers aan de trainingen Filosoferen met Kinderen
“Eerlijk gezegd had ik niet zo’n zin in weer een studiemiddag…maar deze middag had ik echt niet willen missen. Het was heel zinvol, omdat het echt om de basis van ons onderwijs ging. We zijn als team ook dichter tot elkaar gekomen en meer op één lijn gekomen. Iedereen durfde zich uit te spreken. Nu gaan we concrete keuzes maken die daarbij passen”
Naam & Organisatie 3?
“Door het gesprek met het team, is ‘levensbeschouwing’ niet meer een stiefkindje van het onderwijsaanbod. Door jouw vragen is er een inzicht ontstaan; mensen beseffen nu pas dat ze het belangrijk vinden en willen er zélf iets mee gaan doen. Dit komt vooral doordat ze zich realiseren dat hun eigen kijk op het leven te maken heeft met hoe zij zelf opvoeden en met kinderen omgaan. We gaan nu gauw samen verder kijken wat dit betekent voor ons levensbeschouwelijk onderwijs en ons pedagogisch klimaat.”
Naam & Organisatie 2?
“Onze collega’s vonden de bijeenkomst heel zinvol. Ik vond het zelf ook een goede bijeenkomst; het was prikkelend en juist daarom prima. Het laat ons verder zoeken naar wat de kern is waar wij mee bezig zijn. Dit heeft een aantal collega’s aan het denken gezet. Het heeft gesprekken opgeleverd en dat is volgens mij precies wat we willen bewerkstelligen”
Naam & Organisatie 1?