Jo Morreel overleden

2 juni 2016

Op maandag 30 mei 2016 is Jo Morreel overleden. Jo was onder meer als ZZP-er verbonden aan SOL. We hebben hem ervaren als een warm mens en bewonderd en gerespecteerd om zijn deskundigheid en integriteit. Een uitvoerig in memoriam treft u aan in de extra Nieuwsbrief van juni 2016 die u elders op deze website kunt inzien. Bestuur van SOL en alle ZZP-ers wensen zijn vrouw en (klein)kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


Levensbeschouwing en religie in het onderwijs van 2032

16 maart 2016

Op 16 maart vond er in Amsterdam een symposium plaats onder het motto ‘Religie doet ertoe’.

Er was een behoorlijk grote opkomst, zowel uit de wereld van de scholen (VO en PO), de wereld van de wetenschap en de wereld van de ondersteuners en adviseurs.

Eén van de stellingen die naar voren werd gebracht luidde: het vak religiekunde moet worden ingevoerd. “Leer de leerlingen hoe religie werkt”. Daar werd de stelling tegenover geplaatst dat scholen leerlingen kunnen stimuleren in hun levensbeschouwelijke persoonsvorming. “Daar hoeven ze echt nog geen uitgekristalliseerde levensbeschouwelijke identiteit voor te hebben”.

Het ‘Agora Bildungsmodel’ werd gepresenteerd. Kort gezegd komt het erop neer dat er in vier levenssferen geoefend kan worden (en dat de school dus hiervoor een oefenplaats zou kunnen bieden): religie, kunst, sport en wetenschap.

Een verslag van alle onderdelen vindt u hier


SOL is aanwezig op de NOT 2015

19 januari 2015

SOL is aanwezig op de Nationale Onderwijstentoonstelling van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 januari 2015. De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO. Nergens anders is er zo'n compleet aanbod: ruim 400 exposanten brengen het nieuwste uit de markt.

SOL is vertegenwoordigd door Jos Roemer. Hij informeert belangstellenden over de door SOL ontwikkelde methode Samen Leven. Meer informatie vindt u hier.


Duurzame basisschool

12 januari 2015

SOL stuurt in de week van 19 januari 2015 de publicatie De Duurzame Basisschool, Samen eerlijk leven, naar een aantal scholen en besturen in het werkgebied van SOL. Het boek Duurzame basisschool is een duurzaam project voor alle betrokkenen die deel uitmaken van de school als gemeenschap.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Veel basisscholen voelen het als hun taak om hieraan aandacht te besteden met hun leerlingen (ook in het kader van actief burgerschap). Dit project biedt daartoe concrete handvatten. Het boek biedt een programma dat zich richt op gemeenschapsvorming, zingeving en gedragsverandering.

Hebt u dat boek niet ontvangen dan kunt u het boek kopen via info@sol-identiteistbegeleiders.nl:

 

Kosten: € 24,95 per boek, 2e, 3e en 4e exemplaar kosten € 19,95 per boek, vanaf vijf exemplaren € 9,95 per boek.


 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras nibh. In posuere, felis ut sollicitudin cursus, elit nibh vehicula dolor, dictum hendrerit lacus dolor vitae urna. In congue luctus felis. Aenean et nunc. Integer laoreet laoreet nulla. Donec ac nisi et nisl feugiat viverra. Integer luctus rutrum dolor. Phasellus varius ligula convallis dolor. Aliquam erat volutpat. Ut hendrerit commodo velit. Nullam ultricies tristique dolor. Donec ac orci nec quam eleifend placerat. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean vel massa ut velit dictum tempus. Sed et arcu. Pellentesque imperdiet ultricies lacus. Donec a nisl. Vestibulum ultrices ipsum.